perjantai 1. toukokuuta 2009

Aurinkoinen toukokuu

Viime blogipäivityksestä onki jo vähä aikaa, kun tässä on ton pääsiäisloman jälkeen ollut vähän kiireitä ja koneongelmia. Mut nyt on kuitenki kuukausi saatu vaihdettua toukokuuks ja vaikka kiireet ei vielä loppunu, ni kone on kunnossa (ja koputan puuta).

Pääsiäisloman lopuks käytiin vielä kämppiksen kaa tsekkailee Sea world –teemapuisto, viimeinen niistä puistoista, jotka kuulu siihe meidän lippuun. Siel vietettiin aurinkoinen päivä ja nähtiin mm. haita, pieniä pingviinejä ja jääkarhu. Toki käytiin kattoo delfiinishowkin ja kyl tääl oli Särkänniemen esitykseen verrattuna enemmän sellasta, et joku kouluttaja oli niiden kaa vedessä. Siel niil kouluttajillaki näytti olevan hauskaa, ku ne oikeesti surffas niillä delfiineillä. Ja yks kouluttaja pääs esittelee uimahyppääjän taitojaanki, ku kaks delfiiniä heitti sen korkealle (oikeesti varmaan ainaki 7 metriin) ja sieltä se sit muutamalla frontflipillä ländäs takas veteen.

Viime viikolla mulla oli sitten toinen välitentti. Tähän jouduttiin siis menee yhen suomalaisen tytön kaa taksilla, jotta päästiin ajois. Kaiken huipuks se taksikuski vei meidät vähä väärään paikkaanki, kampuksen asuntoloille kampuksen sijaan. Päätettiin sit kävellä siitä kampukselle ni sai sit kivasti viel nauttia aamuauringosta. Tentti meni ihan hyvin, tuloksetkin tuli jo torstaina.
Torstaina mulla oli myös yksilöpresentaatio, joka meni kans ihan hyvin. Tai sain opettajalta hyvää palautetta. Ainut mitä se olis halunnu lisää, oli käsillä puhuminen ja sellanen elehtiminen. Ja mä ku just oon aina esityksis yrittäny välttää sitä, ettei kuulijoiden huomio mee itse aiheesta mun maneereiden seuraamiseen. Ja siitä ennen pääsiäistä olleesta esityksestäki saatiin jo palaute ja meni se ihan hyvin. Muutamia pisteitä menetettiin ja syynä oli se papereista lukeminen..

Luentoja on mulla jäljellä enää 5 viikkoa ja sen jälkeen yks lukuviikko ja kaks tenttiviikkoa. Nopeesti on aika menny, kun yli puolivälissä ollaan jo tässä lukukaudessa. Mut tähän loppuun mahtuu kyl enemmän kouluhommaa ku pääsiäistä edeltäviin viikkoihin. Nyt jäljellä on lopputenttien lisäks yks välitentti (ens la), yks ryhmäpresentaatio ja neljä esseetä ja jotain satunnaisia pienempiä viikkotehtäviä tietty.

Mainitsin jo koneongelmista ja tosiaan viime viikon torstaina mun kone jotenki sekos illalla. Vein sen sit perjantaina kampuksen tietokoneliikkeeseen, jossa toimii myös huoltopalvelu. Puolilta päivin sain tietää, et käyttöjärjestelmässä on vika ja sen päivityksellä uudempaan versioon pitäis selvitä. Sanoivat, et päivän lopulla saisin koneen mukaan, joten jäin sit odottelee kampukselle ja kuluttaa aikaani kirjaston koneilla vähän opiskelujuttuja tehden. Enpä sit kuiteskaa saanu konetta mukaani, ku siinä päivityksessä joku kesti. Korjaaja-setä vaan käski mua viettämään rentouttavan viikonlopun ilman konetta.

Lauantai oli tääl sit Anzac day, joka on australialaisten sodassa kuolleiden muistopäivä ja kansallinen vapaapäivä. Heräsin siihen, et kadulta alkoi kuulua torvien soittoa ja kun menin parvekkeelle kattomaan, ni jonkinlainen paraatihan siellä (panssarivaunu etunenäs) oli menos tos meidän kotikadulla. Sieltä sit valkosiin pukeutuneet seiloripojat vilkutteli ihmisille, jotka katseli paraatia parvekkeiltaan. Illalla oltiin taas grillailemas ja sain muun muassa selville, et se Titaanien 'rugbyn kaltainen' peli olikin itse asias täysin rugbya :D

Maanantaina riensin sit heti aamulla hakemaan mun konetta ja olin iloinen, kun se oli kunnossa. Sen jälkeen lähdin hakemaan mun rahoja, kun huomasin tossa lauantaina (Anzac dayna), et multa oli velotettu tililtä 258 dollaria yhdestä 29 dollarin prepaid-liittymän latauksesta. Vodafonen liikkeessä sanoivat, et olivat kyl huomanneet sen ja ei siitä sit tullu onneks mitään ongelmaa. Ainut ongelma oli, et niil ei ollu tarpeeks rahaa kassas, jotta olisivat voineet antaa käteisenä. Sain sitte eilen postissa shekin, jonka kävin heti myös lunastamassa ja nyt senki pitäis olla sit kunnos.

Maanantaina sit kohtasin kuiteski viel uusia ongelmia, kun mun netti ei suostunut toimimaan. Ajattelin tietysti, et se johtu siitä käyttöjärjestelmän uusimisesta ja jotku asetukset olis muuttunu. Soitin ton nettiliittymän tekniseen tukeen ja päädyin sit lopulta juttelee joku 3 tuntia sellasen englantia intian murteella puhuvan miekkosen kans, joka kyllä joka väliin muisti sanoa please, koska noita puheluita nauhoitetaan opetustarkoituksessa. Ei saatu ongelmaa ratkaistua ja siinä vaiheessa hieman turhautti.

Tiistaina olin sit aamulla lähdös käymään siel liikkees, jossa kone oli huollossa, et jos osaisivat kertoa, mikä asetus on pielessä, mut päätin koittaa vielä kerran, josko 'mokkula' yhdistäis mut nettiin ja yhdistihän se. En sit tiä mikä oli pieles, mut toistaiseksi se on taas toiminu ihan hyvin. Et kyl tää tekniikka on välis outoa ja arvaamatonta :D

Wappuakin saatiin tääl hieman juhlistettua aaton grillailun ja wappupäivän picnicin merkeissä. Olihan toi picnic vähä erilainen, ku mihin Tampereella on tottunu. Palmujen alla ja +27 astetta, suurimmaks osaks täysin aurinkoinen päivä, kellään ei oo haalareita ja lakkeja ei näy muilla kuin meidän picnic-porukalla :D Ja mä olin ainut tupsulakkinen, mikä oli outoa sekin. Mut kiitos Jaakolle, joka toi mun lakin, et sain juhlistaa wappua tänäkin vuonna lakki pääs!

2 kommenttia:

  1. Hyvä, että pääsit vaikeuksien kautta kunnolliseen vapunviettoon!!
    Erinomainen kuva : )

    VastaaPoista
  2. Kaunis kuva sinusta. Voimia loppuaikaasi siellä!
    mummi

    VastaaPoista