lauantai 30. toukokuuta 2009

lukulomaa

Täällä on taas palattu aurinkoiseen tilaan, eikä viime viikon myrskyistä muistuta muut ku kaivinkoneet rannoilla. Nää kaivinkoneet siis yrittää tasoittaa noita rantoja, kun paikoitellen siel on yli 2 metriä korkeita hiekkaseinämiä, kun meri on huuhtonut osan hiekasta mukaansa.

Tällä viikolla tiistaina sitten sain todeta konkreettisesti sen, et ne alustavat tenttipäivät voi muuttua. Kurssin opettaja oli lähettäny mailia, et tenttiä on aikaistettu viikolla. Muuten siinä olis mitään ongelmaa, mutta nyt se tentti on LUKUviikolla perjantaina. Ja koulun jossain tenttiohjeis sanotaan, et tenttejä ei olis lukuviikolla muuta ku jotain kielten tenttejä ja ne päivämäärät tiedettäis sit jo ajois. No ei tos lukuviikos muuten olis mitään ongelmaa, mutta mulla oli jo lentolippu varattuna Melbournesta Gold Coastille lauantaille eli mun oli tarkoitus viettää se perjantai Melbourneen (tai sen kauppoihin) tutustuen. Nyt jouduin sit vaihtaa mun lentolipun torstaille ja maksaa tästä vaihdosta melkeen saman verran, mitä lippu makso alunperin. 

Keskiviikkona oli aamulla sit tän kyseisen kurssin tokavipa luento. Tällä luennolla opettaja sit kertoi meille siitä tentistä sen verran, et siin on 6 short answer kysymystä. Tän jälkeen se sanoi, et 'älkää mielellään sit ylittäkö 2 sivun pituutta näis teidän vastauksis'. Naureskelin itekseni, et näköjään noi short answerit vaihtelee tääl yliopiston sisälläki, ku toisen aineen välitentis ne meinas maksimissaan puolta sivua tekstiä. Sit tenttiin käskettiin ottaa viel yliviivauskynä eli kun on vastauksen raapustellu, ni sit sielt pitäis korostaa ne tärkeimmät sanat ja pätkät. Ja kaiken huipuks se kertoi meille, et mitkä 6 aihealuetta niis kysymyksis on. Vähentää ihan kivasti tota luku-urakkaa siitä 600 sivusta noin 25-30 sivuun.

Ton luennon jälkeen kävin sit selvittämäs yhtä juttua student centeristä ja asia selviski aika nopeesti, mut lopulta istuskelin siel huonees jonku vajaan puol tuntia jutskaillen sen tyypin kans. Se tietysti heti aluks huomas, etten oo paikallinen ja alko kyselee siitä. Päädyttiin  juttelee kaikkea opiskeluun, Ausseihin ja matkusteluun liittyvää. Se oli itekin siis viel opiskelijana tuol Griffithis, mut tekee kerran viikos hommia. Tästä taas huomaa kuinka rentoa porukkaa nää Aussit on, ku kesken työpäivän voi pitää tällasia juttelutuokioita tuntemattomien kans :D

Torstaina vietinkin sitte iltaa pitkästä aikaa mun saksalaisten kamujen kaa ja perjantaina juhlistettiin Annen synttäreitä suomi-saksa-aussi-ruotsi-porukalla. Hauskaa oli :)
Luentoja mulla on enää kahtena päivänä ja muuten tälle viikolle tarttis saada kunnon lukuvaihde päälle, jotta voin sit perjantaina lähtee hyvil mielil kohti Sydneyta. Ilman koulukirjoja. 

4 kommenttia:

 1. Mekin olemme loppuviikolla päässeet nauttimaan hiukan samanlaisesta ilmasta mistä sinä nautit jatkuvasti. Ihanaa on!
  Koulut meillä sentään jo loppuivat. Tsemppaa sinä vielä hetki. Ja tee hyviä löytöjä Melbournessa :) Olet kyllä ihana, kun olet jaksanut ylläpitää tätä blogia. Kai vielä muutaman jaksat kirjoittaa, vaikka oletkin saamassa taas vieraita.

  VastaaPoista
 2. joo, eiköhän täs viel muutamat kommentit ennen elokuuta ehi heittää =)
  Kivaa lomaa teille!

  VastaaPoista
 3. Oli taas kiva lukea kuulumisiasi. On siellä moni asia todella erilaista kuin täällä kotona. Me juhlimme viikonloppuna uusia ylioppilaita ja nyt on tehty myöhässä olevia pihatöitä.
  Kyllä nämä kirjoituksesi ovat kovasti mukavia ja on hienoa, että viitsit näitä kirjoitella.

  Jaksamisia loppurutistukseen, mummi

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti säät pysyvät hyvinä, niin saamme nauttia kunnolla siellä olosta. Tosin olisihan se myrskykin australialaisittain jännä kokea, mutta emme nyt sitä kuitenkaan toivo!!
  Täältä tullaan! Laukutkin on koepakattu. Hyvältä näyttää kilojen suhteen, paluumatkalle mahtuu muutamat kengät ja muuta kivaa!!
  Ei muuta kuin näkemisiin!

  VastaaPoista