tiistai 17. maaliskuuta 2009

Opiskelua

Viime viikolla meillä oli sit eka kunnon opiskeluviikko. Kunnollisella meinaan sitä, et luentojen lisäks oli tutoriaalit. Jokaisesta kurssista on luentojen lisäks siis ainakin tunnin tutoriaali viikossa. Tutoriaaleissa keskustellaan luentojen aiheesta ja siellä myös pidetään omat presentaatiot. Kaikki tutoriaalit ei oo pakollisia (luennoista ei mikään oo), mut silloin tarttee tietysti olla paikalla, kun on esitysvuorossa, tai jos tarttee palauttaa joku essee.

Mun kurssien luennoitsijoista kaks on australialaista ja yks on tanskalainen. Yhden kurssin luennoitsijan luulen olevan alunperin Italiasta, ainakin sukunimen perusteella vois sellasta olettaa. Varsin kansainvälistä sakkia siis ainakin mulle osunu vielä kun ottaa huomioon tutorit. Tutoriaaleja pitää yhtä kurssia lukuunottamatta joku muu kuin luennoitsija.

Nää tutorit vasta hauskoja heppuja onkin. Yhden kurssin tutori on niin perusstereotypia professorista ulkonäöllisesti ainakin: se on vanhempi mies, harmaa tukka, tuuhea parta ja lukulasit nenällä :) Se on tosi leppoisa ja siellä tunnilla nauretaan paljon. Kansainvälisen bisneksen kurssilla tutorina taas toimii saksalainen poika, joka on tekemässä lopputyötään tääl. Se oli kans mukavan oloinen. Kaiken huippu oli sit tää markkinoinnin kurssin tutori: ihan musta mies, valkosesta kauluspaidasta oli ylimmät napit auki ja hiukset sillä ulottui alaselkään. Ja joo, ne oli rastat. Taustakseen se kertoi, et on syntynyt Ausseissa, mut asunut suurimman osan elämästään Zimbabwessa. Ja se oli kyl sellanen perusiloinen afrikkalainen luonteeltaan: ei toi tutoriaali ollu niin vakavaa, etteikö välis olis voinu vähä tanssia tai laulaa :D Ainakin sai opiskelijoiden huomion. Ja koko ajan oli levee hymy kasvoilla.

Lauantaina olin viettämäs iltaa saksalais-hollantilais-ruotsalais-norjalaisseurassa (kyllä, grillattiin kengurua). Viikonloppuna oon muuten urakoinu yhden kirjan paris. Eilen, kun meinasin lähteä palauttamaan kirjaa koulun kirjastoon, alkoi just sataa. Hetken päästä taivas oliki jo valkeana salamoista ja ukkosenjyrinä tuntui kropassa saakka. Oli aika raju myräkkä siis. Aamulla onneks taas paistoi aurinko. Tänään olinkin pitkästä aikaa taas rannalla ja en voi lakata ihmettelemästä sitä ääntä, joka hiekasta lähtee, kun sillä kävelee. Nimenomaan kuivasta hiekasta. En osaa selittää sitä, mut se on outo ääni=)

Tänään on katukuvassa näkyny paljon sellasia vihreitä menninkäishattuja tai muita hassuja pääkoristeita. On siis St Patrick's day. Legendan mukaan heppu karkotti käärmeet Irlannista ja on siitä hyvästä ansainnut oman päivän, joka on Irlannissa kansallinen vapaapäivä.

4 kommenttia:

 1. Joo ja täällä irlantilaiset on ihmeissään, jollet tiä mikä on St.Patrick's day...kaikkihan sen tietää:)

  Ihania ihmiskuvauksia, ihan kuin itse olisi mukana!

  VastaaPoista
 2. Tuntuu opiskelusi olevan erilaista kuin koto-Suomessa! No, eiköhän se ole tarkoituskin... Kyllä sitä St. Patrikin päivää vietettiin myös minun opiskeluaikanani omassa yliopistossani. Täytyy vain olla oikea oppiaine, jotta "kaikki" tietäisivät sen : )

  Kuljeskele ahkerasti hiekalla!

  VastaaPoista
 3. Kiitos muistutuksesta!
  Meillä on ystävyyskoulu Irlannissa. Olemme aina Pyhän Patrikin päivän aikana tuoneet sitä päivää ja Irlantia esille! Tänä vuonna pääsi melkein unohtumaan kaiken muun touhun vuoksi (mm. tänään opetin kaikille luokille , neljällä tunnilla, yhtä tanssia, koko kroppa on saanut kyytiä).. mutta kiitos sinulle, lapset saavat taas Irlanti-annoksensa!
  Tiesitkö, että Pyhä Patrik on sekä Irlannin, karkotettujen että INSINÖÖRIEN suojelupyhimys!!!!

  VastaaPoista
 4. Vois olla kyllä mukavaa vaihtelua saada hieman tanssia ja laulua täälläkin luennoille! Mukavia tallusteluhetkiä hiekassa :)

  VastaaPoista