tiistai 10. maaliskuuta 2009

'Tuulikello'

Ihan ekaks täytyy hehkuttaa pikkasen eilistä keikkaa: oli ihan superhypermahtava!! :D Vaikka oma paikka ei paras mahdollinen ollu (tilasin lipun niin myöhään), niin kyllä sieltä täysil pääsi fiilikseen mukaan ja erotti bändin jäsenet ihan hyvin :) Olin siis keikalla Kelly Slaterin (9-kertainen surffauksen maailmanmestari) kanssa :) No ok, ei me mitään privaattikeikkaa saatu; Brisbane entertainment centeris oli joku 13000 kuulijaa meidän lisäks. Mut oli se kyl taas hienoa päästä nauttimaan hyvästä musiikista. Bändin solistilla täytyy olla kyl mahtava energiavarasto, kun se ei oikeesti pysyny sekuntiakaan paikallaan siel laval. Chris pomppi ihan koko ajan, edes pianoa ei soittanu istuallaan. Paitsi tietenkin muutamas rauhallises fiilistelykappalees. Ja laulamiseen toi pomppiminen ei vaikuttanu mitenkään, en kuullu yhtään puuskutusta :)

Brisbane oli kyl erilainen tähän Surfersiin verrattuna. Siel siis huomas selkeesti, kuinka rantapainotteinen ja samalla enemmän turistipaikka tää Surfers on. Brisbanen katukuva olis voinu olla mistä tahansa eurooppalaisesta kaupungista (lämpimään aikaan), jos sulkee silmänsä niiltä muutamalta palmulta, joita pääostoskadulla näkyi. Mut siel siis bisnesmiehet kiiti puvuissaan aurinkolasit silmillä ja ipodin kuulokkeet korvilla ja naiset pitelivät kännyköitään ja takeawaykahveja hyvin hoidetuissa käsissään samalla, kun kopistelivat koroissaan lounaalta takas toimistoihin. Olin jo melkeen unohtanu, kuinka kivalta korkojen kopina kuulostaakaan :D

Brisbanes oli myös se kiva juttu, et siel joukkoliikenteen aikataulut piti. Ei tarvinnu arpoa, et tuleeko juna puol tuntia myöhäs vai vartin etuajas. Joo toi jälkimmäinenkin on mahdollista, ainakin tääl Coastilla bussien kans. Lauantaina mentiin sinne surffikisoihin niin aikaisella bussilla, ettei ollu paljon matkustajia tulos kyytiin pysäkeiltä ja sen takia matka sujui liiankin ripeästi. No bussikuski ratkas tilanteen sillä, et jäätiin hengaamaan 10 minuutiks yhdelle bussipysäkille :D Sivuhuomautuksena täytyy sanoa, et se oli oikein mukava ja informatiivinen bussikuski: kertoi koko ajan, et missä mennään ja jos jossain paikas oli jotain erikoista nähtävää. Tuli sellanen olo, niinku olis ollu jossain turistien kiertoajelulla.

Ainiin, ja myös junalipun hinta Brisbaneen pääsi yllättämään. Onneks positiivisesti. Eli maksoin menomatkasta 2,10 dollaria, joka on siis vähä päälle euro. Junamatka kestää kuiteski tunnin. Olin ihan varma, et toi oli vaan joku virhe siinä lukijalaitteessa (käytän siis sellasta paikallista matkakorttia, jolla aina lätkästään sellasta laitetta sekä junaan/bussiin mentäessä että ulostultaessa). Vertailun vuoksi siis pitää sanoa, et maksan bussista 1,20 dollaria, kun meen kouluun ja se sentään on Gold Coastin sisäistä liikennettä. No paluumatkalla junasta poistuessani sit jännitin, et mitäköhän kortilta veloitetaan: tulos oli 3,60 dollaria. Halpaa siis toi junamatkustaminen, tosin ihan en ymmärtäny tota logiikkaa nois matkojen hinnois :D

Tääl on nyt ollu aika tuulinen ilma ja vähän sateitakin välillä. Kaikki tämä johtuu siis siitä syklonista, joka tos merel (vähän Gold Coastia pohjoisempana) on vähän aikaa pyöriny. Nyt kait sen reitti on sen verran muuttunu, et enää on 5% todennäköisyys sille, et se tulis rantaan asti. Mut kovasti se täälläkin huojuttaa noita palmun lehtiä. Otsikon tuulikello viittaa mun eiliseen herätykseen: heräsin puol kuudelta siihen, niinku kännykkä olis tärissy pöydällä ja samalla päästäny herätysääniä. No totesin, et ääni ei tuu kännykästä ja se loppuikin aina välillä. Yritin siinä sit vielä nukkua, mut ku hetken päästä havahduin taas samaan ääneen, joka ei edelleenkään tullu kännykästä, oli pakko laittaa valot päälle ja tutkia huone ääntä pitävien ötököiden varalta (se muistutti etäisesti, ainakin mun unenpöppöröisen mielen mukaan, ötökän siipien surinaa). No siinä sit tutkiessani tajusin, et se ääni syntyi, kun mun ikkunalasin ja sen kehyksen välistä pääsi tuuli puhaltamaan: sama efekti, jonka kesällä voi aikaansaada pitämällä kaislaa peukkujen välissä ja puhaltamalla. Selvis sit sekin mysteeri ja nyt on aukko tukittu.

Ennusteiden mukaan nyt muutama päivä pitäis olla tällasta epäsuotuisaa rantakeliä, mikä sopii hyvin, kun on viikon kouluannoksen vuoro. Tänään olin jo orientoitunu lukemaan illalla yhtä koulukirjaa, mut mennessäni koulun kirjastoon sitä varaustani hakemaan jouduin toteamaan, et kirja ei ollu fyysisesti paikalla, vaikka sen piti olla (sain siis ilmoituksen sähköpostiin). Tääl toi varaussyteemi ei oo ihan aukoton, kun ne varatut kirjat laitetaan sellaiseen avoimeen hyllyyn, josta ihan kuka vaan voi niitä napsia. Kukaan muu kuin mä ei kuitenkaan voi lainata sitä mulle varattua kirjaa, eikä lainaamattoman kirjan kans voi mennä kirjastosta ulos (hälärit), joten ainut vaihtoehto oli, et joku oli ottanu sen kirjan siitä hyllystä ja luki sitä siel kirjastossa. Jäin sit odottelemaan ja tekemään hommia tietokoneella, josta oli näköetäisyys kyseiselle hyllylle ja välis kävin tsekkaamas, et josko kirja olis palautunu paikalleen. No kolmen tunnin odottelun jälkeen kyllästyin ja väsyin (olin vielä paluumatkalla Brisbanesta) ja lähdin kotiin. Hiukan kaiveli se, et kirja oli samas rakennukses, mut kuiteski niin näkymättömissä. Joku ei selvästikään halua, et mä käytän aikani opiskeluun :D Toivottavasti kirja löytyy huomenna, jotta saan sit hyödynnettyä nää synkemmät ajat sen parissa.

2 kommenttia:

 1. Miten paljon mukavaa sinä oletkaan jo kokenut näin lyhyessä ajassa. Hienoa!
  Toivottavasti olet kirjasi saanut, että voit välillä opiskellakin. Olemmekin äijän kanssa seuranneet sen syklonin kulkua, miten läheltä sinua se pyyhkii. Nyt sitten onkin tullut niitä hyviä tietoja sen suunnan vaihtumisesta.

  Lukuintoa toivottaen mummi

  VastaaPoista
 2. Hei! Nyt oli se ilta, että istuin oikein koneen ääreen (niinku mä ny yleensä tässä seisoisin.. :) ja päätin tulla lukemaan tätä sun blogia. Siis sanotaanko nyt näin, että aivan käsittämöttömän ihanaa! Ja, joskus oon voinu ääneenkin sanoa, mutta nyt ainakin tässä, että "Olet kyllä paikkasi ansainnut!" Voi vitsi. Nauti ajastasi siellä, Minnan sanoin sekä hyvistä että huonoista.
  T:Eeva-Liisa
  ps:ihailen satanolla mummisi nykyaikaisuutta :)ja siitä motivoituneena tein itselleni tänne profiilin, että pääsin kommentoimaan.

  VastaaPoista